Ministry of Foreign Trade and Economic Relations
Veterinary Office of Bosnia and Herzegovina

Predstavnici Ambasade SAD u Bosni i Hercegovini posjetili Kancelariju za veterinarstvo BiH (translation is not available)

Date: 24.08.2021.


Direktor Kancelarije za veterinarstvo Bosne i Hercegovine Saša Bošković održao je dana 19.08.2021. godine u Sarajevu, radni sastanak sa predstavnicima Ekonomskog odjeljenja i Odjeljenja za poljoprivredu Ambasade Sjedinjenih američkih država u Bosni i Hercegovini Rajan Milerom (Ryan Miler) i Sanelom Stanojčić.

Na sastanku se razgovaralo o podršci koju Vlada SAD-a  putem projekata Američke agencije za internacionalni razvoj (United States Agency for International DevelopmentUSAID) pruža institucijama u sistemu bezbjednosti hrane u Bosni i Hercegovini, te podršci u edukaciji veterinarskih radnika kroz program za stipendiranje (Cochran Fellowship Program ).

Direktor Kancelarije za veterinarstvo BiH ovom prilikom se zahvalio  službenicima Ambasade SAD-a na dosadašnjoj podršci, te predložio saradnju po pitanjima revizije plana borbe protiv bruceloze u BiH i efikasnije implementacije sistema identifikacije i kontrole kretanja životinja u BiH.


Ministry of Foreign Trade and Economic Relations
Veterinary Office of
Bosnia and Herzegovina
Maršala Tita 9a/II
71000 Sarajevo
Copyright © 2019
Web development : BitLab