Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa
Ured za veterinarstvo Bosne i Hercegovine

U toku online sastanak sa predstavnicima FVO inspekcije povodom provjere sustava službenih kontrola u objektima koji su odobreni za izvoz mesa peradi i proizvoda od mesa peradi u EU

Datum: 16.01.2024.

Ured za veterinarstvo BiH je upriličio sastanak sa inspektorima Ureda za hranu i veterinarstvo Europske unije (FVO EU) u online formatu s ciljem provjere sustava službenih kontrola u objektima koji su oodbreni za izvoz mesa peradi i proizvoda od mesa peradi u EU.


Sastanku pored predstavnika Ureda za veterinarstvo BiH prisustvuju i predstavnici entitetskih ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, inspekcijskih službi i ostali nadležni iz ove oblasti.


Uvodni sastanak se održava 15. i 16. siječnja u online format, dok će u razdoblju od 17-24. siječnja inspektori iz Dablina boraviti u BiH kako bi izvršili provjeru sustava službenih kontrola u objektima koji su odobreni za izvoz mesa peradi i proizvoda od mesa peradi u EU tj. provjeru da li odobreni objekti izvoze sukladno sa EU propisima.


Preliminarsni rezultati ove posjete biće poznati u petak, 26.01.2024. godine na završnom sastanku koji će se održati u prostorijama Ureda za veterinartsvo BiH, dok se finalno izvješće očekuje u narednih mjesec dana od završetka kontrole.

Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa
Ured za veterinarstvo
Bosne i Hercegovine
Maršala Tita 9a/II
71000 Sarajevo
Copyright © 2019
Web razvoj : BitLab