Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa
Ured za veterinarstvo Bosne i Hercegovine

Rukovodstvo

Saša Bošković, ravnatelj Ureda 

Saša Bošković, ravnatelj Ureda za veterinarstvo BiH, rođen je 18.05.1971. godine u Tuzli, gdje je i završio osnovnu školu. Srednju medicinsku školu završio je u Memićima kod Zvornika.  Na Fakultetu veterinarske medicine u Beogradu diplomirao je 1998. godine.

Na poziciji ravnatelja Ureda za veterinarstvo BiH imenovan je 05. svibnja 2021. godine

Radni vijek je započeo u Ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Republike Srpske na poziciji graničnog veterinarskog inspektora. U razdoblju od 2000-2020. godine, obnašao je funkciju ravnatelja JP veterinarske ambulante “Osmaci”. Od 2013. godine, u dva mandata vršio je funkciju predsjednika Veterinarske komore Republike Srpske. Jedan je od osnivača Višegradske grupacije  (Višegrad VET+) zemalja Centralne Europe i član Upravnog odbora JU Veterinarskog instituta  Republike Srpske “ Dr Vaso Butozan” Banja Luka.

Kroz međunarodne aktivnosti, kao član skupštine Federacije veterinara Europe (FVE) i član skupštine Svjetske veterinarske asocijacije (WVA) aktivno je radio na promociji i poboljšanju međunarodnog položaja Bosne i Hercegovine i Republike Srpske u oblasti veterine. Koordinator je međunarodnog projekta fondacije Dogs -Trust BiH za edukaciju školske djece i provedbu besplatne sterilizacije, kastracije i cijepljenja protiv bjesnila napuštenih i vlasničkih pasa

Govori engleski i ruski jezik. Oženjen je i otac dvoje djece.

Saša Bošković, ravnatelj
Telefon: + 387 33 565 700

Pavo Radić, zamjenik ravnatelja

Tel: + 387 33 565 702

pavo.radic@vet.gov.ba


Muamer Dervišević, tajnik

Tel: + 387 33 565 701

muamer.dervisevic@vet.gov.ba

Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa
Ured za veterinarstvo
Bosne i Hercegovine
Maršala Tita 9a/II
71000 Sarajevo
Copyright © 2019
Web razvoj : BitLab