Министарство спољне трговине и економских односа
Канцеларија за ветеринарство Босне и Херцеговине

Нова рачунарска опрема за ветеринарске инспекторе на граничним прелазима

Датум: 27.12.2021.

Канцеларија за ветеринарство Босне и Херцеговине је уз подршку Делегације Европске уније у Босни и Херцеговини у потпуности обновила рачунарску опрему на свим граничним прелазима на којима се врши контрола ветеринарско- здравствене исправности производа, живих животиња, као и лијекова намјењених животињској употреби.


„У сарадњи са Делегацијом Европске уније, овдје у Босни и Херцеговини, успјели смо обезбиједити неопходну рачунарску опрему за неометан рад одјељења Граничне ветеринарске инспекције. Стара опрема је била већ застарила и у великој мјери је отежавала рад. Сада смо успјели стару замијенити новом рачунарском опремом. Сваки гранични прелаз добио је неопходан број рачунара и штампача, чиме смо продуктивност ветеринарских инспекција подигли на виши ниво,“ истакао је директор Канцеларије за ветеринарство Босне и Херцеговине Саша Бошковић.

 

Посљедња набавка рачунарске опреме која је инсталисана на граничним прелазима је рeализована прије седам година. Ажурирањем софтверске и хардверске подршке Канцеларија за ветеринарство Босне и Херцеговине се брине о спровођењу ефикасности и ефективности међународно признатог ветеринарског државног статуса.


Министарство спољне трговине и економских односа
Канцеларија за ветеринарство
Босне и Херцеговине
Маршала Тита 9а/II
71000 Сарајево
Copyright © 2019
Веб развој : БитЛаб