Министарство спољне трговине и економских односа
Канцеларија за ветеринарство Босне и Херцеговине

Договорено потписивање Меморандума о сарадњи са Агенцијом за храну и ветерину Сјеверне Македоније

Датум: 27.04.2022.

Директор Канцеларије за ветеринарство Босне и Херцеговине Саша Бошковић учестоваво је на Регионалном форуму за комуникацију и сарадњу руководилаца ветеринарских организација Западног Балкана који је одржан у периоду од 19. до 21. априла у Охриду. Форум је одржан у оквиру пројекта „Регионални послови на искорјењивању болести на Западном Балкану“ (REGIONAL ACTION ON DISEASE ERADICATION IN THE WESTERN BALKANS (ADEWB)).

Том приликом директор Канцеларије имао је више радних састанака, између осталог и са директором Агенције за храну и ветерину Сјеверне Макeдоније Николче Бабовским. На овом састанку договорено је да се досадашња добра сарадња озваничи потписивањем Меморандума о сарадњи између двије институције.

 „Потписивање Меморандума о сарадњи са Агенцијом за храну и ветерину Сјеверне Македоније биће основа не само за још бољу међуинституционалну сарадњу већ и за повећање трговинске размјене између двије земље“ истакао је Бошковић.

Такође, на састанку се разговарало и о унапређењу сарадње у области здравља и добробити животиња, размјени искустава и интензивирању активности у оквиру регионалне иницијативе за превенцију и контролу болести животиња.

У оквиру радне посјете Бошковић се састао и са директором Института за акредитацију Сјеверне Македоније, ИАМ, Слободаном Чокревским. Такође, директор је обишао и неколико извозних објеката, међу којима је и највећи извозник месних прерађевина у БиХ „Пекабеско“.

Министарство спољне трговине и економских односа
Канцеларија за ветеринарство
Босне и Херцеговине
Маршала Тита 9а/II
71000 Сарајево
Copyright © 2019
Веб развој : БитЛаб